زمان آموزشهای پیش ازازدواج مناسب نیست
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، دکتر محمد اسلامی در کارگاه کشوری مشاوره پیش از ازدواج که در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار داشت: نیم ساعت، یک ساعت و دو ساعت زمان مناسبی برای آموزش و مشاوره به زوج های جوان نیست. همچنین در شرایطی که زوج جوان با مسایلی مانند آماده کردن ماشین عروس، تهیه گل، آرایشگاه و مسایلی مانند آن درگیر هستند آیا می توان به آن ها گفت که به آموزش توجه کنند؟ بنابراین درحال حاضر زمان آموزش های پیش از ازدواج مناسب نیست.
وی افزود: بر اساس آمارها، 40 درصد از افرادی که در مراکز مشاوره پیش از ازدواج کشور آموزش می دهند کارشناس، 38 درصد کاردان، 17 درصد پزشک عمومی و 5 درصد تکنسین هستند.
اسلامی تصریح کرد: قانون تنظیم خانواده بر افزایش آگاهی جامعه تاکید دارد و بر آن حساس است.
رییس اداره تنظیم خانواده و جمعیت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بسیاری از سازمان ها مانند سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، دفتر بانوان استانداری ها و دیگر ارگان ها تمایل دارند که در خصوص آموزش ها و مشاوره های قبل از ازدواج همکاری داشته باشند، ولی هر کدام می خواهند نظرها و ایده های خود را بیان کنند و افرادی که تحت آموزش قرار می گیرند برای آن ها اهمیت زیادی ندارد.
وی در ادامه بر لزوم آموزش و بازآموزی مربیان مراکز مشاوره پیش از ازدواج تاکید کرد و گفت: آموزش به مربیان مساله بسیار مهمی است که در برنامه جدید مشاوره های پیش از ازدواج کشور مدنظر قرار گرفته و لازم است که توسعه یابد.
اسلامی اظهار داشت: متاسفانه تعداد مربیان و کارشناس مرد در مراکز مشاوره پیش از ازدواج اندک است. آموزش و مشاوره های پیش از ازدواج نیز در ساعات اداری انجام می شوند و به همین دلیل زوج های جوان مجبور هستند که خود را با این ساعت ها هماهنگ کنند. لازم است خدمات مشاوره ای در دسترس همه افراد قرار گیرد و شرایطی فراهم شود که زوج های جوان به راحتی در کلاس های آموزش و مشاوره شرکت کنند.
رییس اداره تنظیم خانواده و جمعیت وزارت بهداشت افزود: همچنین برخی از کلاس های آموزشی که در مراکز مشاوره ای برگزار می شوند، کلاس های خوبی نیستند و شرایط محیطی موجب می شود فضا برای آموزش مناسب نباشد. وسایل کمک آموزشی که در دسترس مربیان قرار دارند نیز استاندارد نیستند و حداقل نیازهای آموزشی را برآورده نمی کنند.
وی تصریح کرد: درحال حاضر منبعی جامع و کامل برای مربیان مراکز مشاوره پیش از ازدواج وجود ندارد که برای افزایش اطلاعات خود به آن مراجعه کنند.
اسلامی خاطرنشان کرد: زوج های جوان برخی مواقع به دلیل نبود آموزش و اطلاع رسانی رسمی، اطلاعات مورد نیاز خود را از منابع غیررسمی و غیرمجاز به دست می آورند که این مساله موجب بروز مشکلاتی در زندگی مشترک آن ها می شود.