خواص سبزیجات: ریحان

FunSara.Com | فان سرا دات کام

ریحان، گیاهی علفی، معطر و بومی هندوستان است که ارتفاع ساقه آن گاهی به ۶۰ سانتی متر هم می رسد.

ریحان دو نوع دارد، نوع اول برگ های سبز و نوع دوم برگ های بنفش دارد.

این سبزی معطر در ایران به صورت خود رو به عمل می آید، اما در اکثر نقاط دنیا کاشته می شود. تا به حال هیچ گونه مضراتی در اثر مصرف آن دیده نشده است.

خواص ریحان:

تقویت حافظه و نشاط آور

بهبود هضم غذا و افزایش اشتها و ضد سرطان

افزایش شیر در خانم های باردار

رفع مشکل رطوبت معده، بی خوابی، گل مژه، دل پیچه، سرگیجه، سرفه و کمک به درمان آنژین و سیاه سرفه

رفع تنگی نفس- بنابراین مصرف آن به افراد مبتلا به آسم توصیه می شود

سایر کاربردها:

دم کرده برگ ریحان: ضد تشنج، درمان سر درد های عصبی و میگرن، دفع نفخ و گاز معده و تب بر

دم کرده تخم ریحان: مُسَکِن، رفع دل درد و درمان ورم کلیه

جویدن برگ ریحان: التیام زخم های دهان

دم کرده شیرین ریحان: ضد قولنج و اسهال

حشرات و مگس ها از بوی ریحان فراری اند. در نتیجه کاشتن ریحان در باغچه منزل و یا گلدان لب پنجره، مانع از ورود آنها به خانه می شود.

ریحانِ تازه بیشترین خواص را دارد و با خشک شدن خواص خود را از دست می دهد.

مصرف ۱۰۰ گرم ریحان مواد زیر را برای بدن تامین می کند:

ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، آهن، کلسیم، فیبر، منیزیم، منگنز و پتاسیم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد